Dr. Mehmet Çerçi

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı

Ramazan’ın Müjdeleyicisi Berat Kandilimiz Mübarek Olsun

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Berat Kandili’nin arınmak ve bağışlanmak için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Çerçi, Berat Kandili’nin aynı zamanda Ramazan Ayı’nın müjdeleyicisi olduğunu hatırlattı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Berat Kandili mesajı yayımladı. Mesajında Berat Kandili’nin arınma gecesi olduğuna vurgu yapan ve bu gece kulların Allah’ın yüce merhametine nail olacağına değinen Çerçi, “Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayına ulaşmamıza vesile olan son kandil gecesi Berat Kandilidir. Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının ortasında idrak edilen bu mübarek gecede kullar arınır ve bağışlanır. Bu gece, kulların borçtan, hastalıktan, cezalardan kurtulmaya vesile, ilahi af ve rahmete nail olma gecesidir. Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma gecesidir. Berat, Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaratılanların birbirini affetme günüdür. Berat Kandili için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurmuştur: ‘Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden? Tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen? Rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen? Şifa vereyim der.’ Öyleyse bu mübarek gecede günahlarımız için af dileyelim, Allah’ın sonsuz merhametine sığınalım. Yüce Rabbim bize sağ salim Ramazan ayına ermeyi nasip etsin” dedi.